Fototävling 2020

Fototävling 2020


I september 2020 hade Volpino Italiano Sällskapets medlemmar möjlighet att delta i en fototävling som dömdes av fotograf Niklas Olsson. Tävlingen bestod av tre kategorier: "Valpklass", "Actionklass" och "Min bästa vopino-bild" och bilderna bedömdes utefter komposition, känsla och hantering av ljuset. 
Det blev inget lätt jobb för domaren med över 60 bilder att gå igenom. Till slut lyckades han utse en vinnare i varje kategori samt en totalvinnare - Best (Picture) In Show. Han lyfte även fram ytterligare ett antal favoriter som tyvärr "snubblade på mållinjen". Samtliga bidrag hittar du här.


Best (Picture) In Show

samt vinnare i kategori Min bästa volpino-bild

Foto: Zara Elfvelin

(Honey Queen's Apollonia "Ella")

Motivering:
"Här har fotografen tänkt på ljuset och hur hunden kan framhävas på ett intressant sätt med hjälp av det. Härlig helhetskänsla i bilden. Bilden andas frihet. Pinnen som sticker upp till höger och lyser stör tyvärr en del."


Vinnare i kategori Valpklass

Foto: Suzanne Lindskog

(Mosjöns Sagah)

Motivering:
"En go valpbild där man känner av den nya stora världen hunden kommit till och det finns så mycket att upptäcka för den, en rofylld bild! Välexponerad, trots det hårda ljuset. Utan skuggan från fotografen hade bilden blivit ännu bättre."


Vinnare i kategori Actionbild

Foto: Zara Elfvelin

(Honey Queen's Apollonia "Ella")

Motivering:
"Härlig bild "in-action", bra kontakt där det intressanta händer. Ögat syns bra så man får en närkontakt med hunden och vad den håller på med. Fint exponerad, den vita pälsen har kvar sin struktur och ljuset är jämnt och fint.Det skulle gå att kapa en bit i överkant för bättre balans i bilden."

Delade andraplatser: