Fototävling 2021

Fototävling 2021


Hösten 2021 var det dags för en favorit i repris: Fototävling. Årets domare var Lena Sandström.
Tävlingen bestod av tre kategorier: "Valpklass", "Actionklass" och "Höstbild" och bilderna bedömdes utefter komposition, hantering av ljuset och känsla. 
Domaren har utsett en vinnare i varje kategori samt en totalvinnare - Best (Picture) In Show. Hon har även utsett delade andraplatser i de olika kategorierna.
Övriga tävlingsbidrag hittar du här.


Best (Picture) In Show

samt vinnare i kategori Actionklass

Foto: Erik Zulauf

(Mosjöns Utrillo "Rille")

Motivering:
"En underbar känsla i denna bilden där fotografen har fångat sin lilla hund i ett ögonblick där betraktaren bara kan gissa... ska den bara dricka lite vatten eller hitta på något bus, då den ser lite pillimarisk ut ;). Bra komposition och ljus."
Vinnare i kategori Valpklass

Foto: Erik Zulauf

(Mosjöns Utrillo "Rille")

Motivering:
"En vacker och harmonisk bild på en söt liten valp som man får en fin kontakt med. Bra komposition och fin helhet, men kanske tänka på att flytta sig lite så inte stolparna "växer" upp bakom valpens huvud. Som betraktare kan man riktigt känna av en rofylld kväll/morgon."
Vinnare i kategori Höstbild

Foto: Zara Elfvelin

(Honey Queen's Apollonia "Ella")

Motivering:
"Här har fotografen fångat sin hund i ett vackert ljus som lyfter och framhäver den på ett härligt sätt. Hunden har något drömskt i blicken. Fin komposition och bra exponerat dock lite på gränsen till överexponerat på huvudet"
Delade andraplatser: